Gruvan och klanen Gruvan Boys

Gruvans historia börjar runt 1998-99 när ett litet gäng började LAN:a i Aphex dåvarande lägenhet.
Aphex och hans vänner satt i hans lägenhet. Därifrån var det dragit en lite för kort nätverkskabel (TP-kablarna var dyra på den tiden) ut genom brevinkastet, rakt över till grannen mitt emot med spänd kabel (ingen skämt), in genom hans brevinkast och vidare till ett litet LAN inne hos honom. När Counter-Strike kom så började vi spela det. Då var det Aphex, isola, Rock, Ullven & reddog som spelade ihop.

År 2000 köpte Aphex hus i vars källare det fanns ett rum som passade perfekt som LAN-lokal. Det föll sig så att när det var dags för första LAN:et i källaren så var det Januari och -20 grader ute. Vi satt med jackor, mössor och vantar när vi spelade. Ullven frös och säger ”Detta är ju värre än att sitta i en Gruva och spela!…” Därefter fick rummet namnet ”Gruvan”.

I Gruvan fanns det plats för fler spelare och då kom LeZkiZ med i gänget. Under sommaren 2002 kom vi på att vi skulle ju kunna starta en klan för skoj skull. Vi träffades hos reddog för att ha klanmöte, där bestämde vi oss för att vi skulle heta ”Gruvan Boys”. isola & Rock är systersöner till Aphex och när dom hade jullov 2002 sov dom över hos Aphex som de ofta gjorde när det var LAN i Gruvan. Dagen efter ett LAN kom isola med idén att varför inte testa att starta en egen server. Och det gjorde vi.
Allt gjordes mycket noggrant. Vi döpte den såklart till ”Gruvan” efter rummet den stod i och när det var dags att starta upp så var det jätte-spännande…
Den startade, men det kom inte in några spelare. Men så helt plötsligt! En spelare på servern! Han hette ”Nagle” och var ifrån Philadelphia i USA och han blev Gruvans förste spelare. Nagle har fortsatt att hälsa på servern någon gång då och då men pga avståndet så blir ju hans ping därefter =) .

Servern har rullat på och vi är nu inne på dator nr 7 och den står kvar i Aphex källare som den alltid gjort.

Under åren har vi haft många aktiviteter på och runt servern. Bl.a. började vi 2004 med att ha Gruv-Träffar. Den första blev en liten här i Falkenberg men vi fortsatte ha en om året och de växte och blev större och större. 2007 började vi ha träffarna på olika platser runt om i landet med aktiviteter och överraskningar.
Vi har haft 13 Gruv-Turneringar och uppesittarkvällar med Jul-tävlingar dagen före julafton. De senaste åren har vi årligen utsett ett Gruvan Dream Team som får möta våra Supportrar.

Gruvan Boys lever kvar än om medlemmar tillkommit och lämnat under åren. De som tillkommit sedan starten 2002 är:
memeth (-03), Jim (-03), Kvarterspolisen (-04), mop (-05), Lani (-09), Honken (-13).

Så det har varit många upplevelser och händelser i Gruvans historia. Många spelare är det som kommit och gått under denna tiden, och många spelare som är vänner idag träffades just här på Gruvan. Det tror vi många kan skriva under på. Och tack vare just denna otroliga sammanhållning mellan spelare så fortsätter Gruvan att tuffa på.

Alla dessa underbara upplevelser och människor kunde vi inte drömma om när isola kom på idén att starta en server som fick namnet Gruvan…